El pianista cec David Puertas Esteve

Aquest llibre m’ha recordat molt un altre dels meus preferits, El dia que Frankestein leyó el Quijote, un recull d’anècdotes literàris i vitals sobre un grapat d’escriptors cèlebres. La diferència amb aquest llibre és que Posteguillo no relaciona les anècdotes entre sí. En canvi, a El pianista cec, David Puertas ordeix la trama a través del pianista d’un creuer, que va explicant la seva vida mentre intercala de manera hàbil episodis sobre grans compositors com ara Beethoven, Chopin, Lizt o Scott Joplin, entre d’altres.

En cada un dels capítols dedicats als músics, fa referència a algunes de les seves obres (no necessàriament les més exitoses), així com també guia al lector en determinats aspectes del llenguatge musical i els diferents estils al llarg de la història.

Com que soc bastant ignorant en aquest tema, he anat buscant a Youtube les peces indicades i això ha duplicat el gaudi de la meva lectura. En conjunt, a El pianista cec trobareu una bona redacció per part de l’autor i una magnífica selecció de peces musicals que han passat a la història.

He trobat aquest llibre molt amè i interessant a la vegada.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s